Salar Azimi, van asielzoeker tot Quote 500.

Salar Azimi was 13 jaar toen hij samen met zijn ouders en zijn broer Sasan als asielzoeker naar Nederland kwam. Hier groeide hij uit tot multi-miljonair. Samen met zijn vrouw werkte hij zijn ondernemingsplan, geschreven bij zijn afstuderen op het HBO, uit tot een goedlopende zaak in Sluis. Tegenwoordig rijdt hij rond in Lamborghini’s, heeft hij een privéchauffeur en woont in een megakasteel. In ons verhaal over Salar Azimi gaan wij verder in op zijn weg van asielzoeker tot miljonair.

Afstudeerproject

Op het HBO volgde hij de opleiding bedrijfsmanagement. Als afstudeerproject kon hij kiezen tussen stage lopen of een ondernemingsplan schrijven, het werd het laatste. In zijn ondernemingsplan zocht hij uit waar in de omgeving van Sluis een tekort aan was. Hij kwam er al vrij snel achter dat zich in de omgeving van Sluis nog geen telecombedrijf had gevestigd. Na een investering van ongeveer €10.000 (€4.500 van zichzelf, €4.500 van zijn vrouw en €1.000 studentenkrediet van Postbank) begon hij met zijn bedrijf ‘Trendy Telecom’. Hij draaide er direct goede winst mee, wat leidde tot nieuwe investeringen.

Investeringen

Omdat zijn telecombedrijf zo goed liep, ging hij verder met investeren. Zo investeerde hij onder andere in horecagelegenheden, een betonbedrijf in Iran, nieuwe telecombedrijven en een hotel. Volgens Azimi is het investeren in verschillende sectoren de sleutel tot succes. Wanneer het in de ene sector niet goed loopt, kunnen deze verliezen opgevangen worden met de winsten uit de andere sectoren. Azimi gaf onlangs in een interview nog aan dat het bij deze investeringen in verschillende sectoren van vitaal belang is dat de investering onder de marktprijs aangetrokken wordt.

Gedrag

Het valt ons op dat Azimi zijn vermogen niet bepaald onder stoelen of banken schuift. Hij laat zich regelmatig interviewen over zijn behaalde successen en ook realityshows laat hij niet zomaar aan zich voorbijgaan. Pasgeleden nog nam hij deel aan het Belgische programma ‘The Sky is the Limit’ en zo deed hij in Nederland ook al mee met het programma ‘Steenrijk Straatarm’, waarin rijke en arme families voor een week van huis en kapitaal wisselen. Verder is Salar niet te beroerd om flink te feesten met de nodige dranken, om nog maar te zwijgen over zijn peperdure autocollectie.

Weldoener

Buiten dat Salar wel van een feestje houdt is hij ook zeker niet te beroerd om af toe geld af te staan aan een goed doel. Zo sprak hij bijvoorbeeld een tijdje geleden met Louis van Gaal, waarna hij diezelfde dag even €8.000 overmaakte naar een goed doel. Ook steunde hij voetbalclub NAC Breda bij hun promotiewedstrijden, door de spelers en staf een premie van €110.000 te beloven wanneer zij naar de eredivisie zouden promoveren. Na de promotie schonk hij het volledige bedrag aan de club, waarna hij bij de huldiging zorgde voor gratis bier en champagne voor de trouwe supporters.

 

Plaats een reactie